Notification

Политика за приватност

Политика за приватност
Политика за приватност
Датум на стапување во сила: 1 јули 2023 година
Последно ажурирано: 1 јули 2023 година

Добредојдовте на веб-страницата на Tupperware Brands Corporation („Веб-страница“). Со пристап или користење на оваа веб-локација, вие потврдувате дека сте ја прочитале, разбрале и се согласувате да бидете обврзани со оваа Политика за приватност. Доколку не се согласувате со одредбите на оваа Политика за приватност, ве молиме да не ја користите веб-страницата. Tupperware Brands Corporation, корпорација со главни канцеларии на 14901 South Orange Blossom Trail, Орландо, Флорида, САД 32837 („Tupperware“, „ние“, „нас“ и „наши“), ја почитува вашата приватност и е посветена да ја заштити преку усогласеност со оваа Политика за приватност. Tupperware е контролор на информациите со кои може да ни ги дадете или кои можеме да ги снимиме за вас на оваа веб-локација. Оваа Политика за приватност опишува како Tupperware може да ги собира, користи и споделува информациите што ни ги давате и информациите што можеме да ги собереме во врска со вашата употреба на веб-локацијата. Оваа Политика за приватност не се однесува на информациите собрани од која било друга веб-локација управувана од Tupperware, освен ако не е конкретно наведено поинаку или поврзано со него или која било веб-локација управувана од трета страна или нашите филијали, подружници и други поделби на Tupperware („Подружници“).

Ве молиме внимателно прочитајте ја оваа Политика за приватност за да ги разберете нашите политики и практики во врска со вашите информации и како ги третираме. Доколку не се согласувате со нашите политики и практики, можете да изберете да не ја користите веб-локацијата. Вашето користење на оваа веб-локација е регулирано и со нашите Услови за користење.

Ако ја посетувате оваа веб-локација од ЕУ/ЕЕА, ве молиме погледнете ги нашите „Дополнителни информации за корисници на ЕУ/ЕЕА“.

Ако сте жител на Калифорнија, Колорадо, Конектикат, Јута или Вирџинија, погледнете ги нашите „Дополнителни информации за американските закони за заштита на податоци“.

Ако ја посетувате оваа веб-локација од Бразил, ве молиме погледнете ги нашите „Дополнителни информации за бразилските корисници“.

Ако ја посетувате оваа веб-локација од Кина, погледнете ја нашата „Дополнителни информации за кинески корисници“.

Ако ја посетувате оваа веб-локација од Мексико, ве молиме погледнете ги нашите „Дополнителни информации за мексиканските корисници“.

Оние со попреченост може да пристапат и до оваа Политика за приватност во алтернативен формат базиран на текст, како што се HTML, RTF или PDF со кликнување овде.

1. Збирка на лични информации
Како што се користи во оваа Политика за приватност, „лични информации“ се информации што идентификуваат, се однесуваат на, опишуваат, можат да бидат поврзани или разумно би можеле да бидат поврзани, директно или индиректно, со одреден потрошувач или домаќинство. Можеме да ги собереме следните категории на лични информации од и за вас како што е подетално детално преку оваа Политика за приватност:

Идентификатори, како што се вашето име, адреса на е-пошта, телефонски број и поштенска адреса;
Демографски информации, како што се вашиот пол или возраст;
Интернет или друга електронска мрежна активност, како што е вашата IP адреса или историја на прелистување;
Информации за геолокација што ги давате или што ги собираме преку вашиот уред, во зависност од вашите поставки;
Заклучоци во врска со преференциите или други карактеристики;
Аудио, електронски, визуелни, термички, миризливи или слични информации, како што се фотографии или гласовни снимки, доколку со нас сте потпишале Издание за содржина или слично издание;
Професионални информации, како што е вашиот работодавец или работна плочка, до степен до кој ни го давате тоа; и
Информации за образование, како што може да бидат вклучени во секоја апликација за работа што ќе ни ја поднесете.
Можеме да собираме лични информации за вас од различни извори, вклучувајќи:

Од Вас: Ние собираме информации што ни ги доставувате. На пример, кога ја користите веб-страницата, се регистрирате за да добивате информации достапни преку веб-локацијата или комуницирате со нас на други начини, ние ќе ги собереме сите информации што доброволно ги давате, а исто така може да побараме изборни информации за поддршка на вашата употреба на веб-страницата. Ако ни испратите е-пошта, ќе ја собереме вашата адреса на е-пошта и целосната содржина на вашата е-пошта, вклучувајќи ги приложените датотеки и други информации што ќе одберете да ни ги доставите.
Од вашите уреди: кога ја користите веб-локацијата, може автоматски да собираме информации за уредите што ги користите за пристап до веб-локацијата, вклучувајќи хардверски модел, оперативен систем и верзија, адреса на Интернет протокол („IP“) и други уникатни идентификатори на уреди, мрежа на веб-локација информации и информации за интеракцијата на уредот со нашите услуги. Може да собираме и информации за тоа како ја користите веб-локацијата, вклучувајќи го времето на пристап, типовите на прелистувачот и јазикот. Овој тип на податоци ни овозможува да разбереме колку често поединците користат делови од веб-страниците за да можеме да ги анализираме и подобриме. За да ги собереме овие информации, користиме колачиња и веб-светилници и други слични технологии. За да дознаете повеќе за тоа како автоматски примаме и снимаме информации кога комуницирате со веб-локацијата, погледнете го делот „Колачиња, следење и рекламирање од трета страна“ подолу. Имајте предвид дека оваа Политика за приватност опфаќа само начинот на кој ги користиме информациите собрани преку колачиња; тоа не го покрива