Notification

Историја и Вредности

Visual

За Tupperware, нашата историја започна пред 75 години со лименка за боја.

Хемичарот Ерл С. Тапер имал искра на инспирација додека создавал калапи во фабрика за пластика веднаш по Големата депресија. Кога би можел да дизајнира херметички затворач за пластичните контејнери за складирање, како оние на конзервата за боја, би можел да им помогне на семејствата кои се уморни од војна да заштедат пари на скапиот отпад од храна. Овој контејнер со потпис помогна да се создаде категоријата за складирање храна и го револуционизираше начинот на кој светот ја складираше, служи и подготвуваше храната.

Оттогаш, ние останавме верни на негувањето на подобра иднина. Од револуционерно готвење во микробранова печка што им помага на семејствата кои гладуваат време побрзо и полесно да добијат здрави средства на маса, до одгледување зеленчук во вселената со НАСА, сè што правиме е поттикнато од желбата да помогнеме да заштедиме време, пари, простор, храна и енергија за луѓето. , семејствата, заедниците и светот.

Со седиште во Орландо, Флорида со присуство на речиси 80 пазари на глобално ниво, Tupperware Brands е водечка глобална компанија за производи за широка потрошувачка која продава производи за одржливи кујни и начин на живот. Денес, нашиот иконски бренд има повеќе од 8.500 патенти за функционален дизајн на домашни производи ориентирани кон решенија.

Tupperware продолжува да иновира во корист на луѓето и нашата планета. Преку нашата претприемачка бизнис можност, ги подобруваме животите на поединците со значаен начин да заработиме пари и да влијаеме на нивните локални заедници. А она што не мотивира сите нас секој ден е да знаеме дека можеме да влијаеме на планетата на позитивен начин, со создавање еколошки решенија за складирање храна за да може да трае подолго, да го направиме транспортот на храна во движење полесен и помалку непотребен и подобри нашите животи преку употреба на нашите производи.

Во Tupperware е возбудливо време – ние сме фокусирани да им помагаме на другите, преку нашите производи кои нудат одржливи решенија за еднократна употреба и отпад од храна и преку нашата деловна можност на Tupperware што им дава шанса на луѓето ширум светот да заработат пари и да започнат сопствен бизнис .